Nëse jeni pronar i një biznesi, ose sapo po e hapni atë, mund të mendoni se nuk ka përfitim për të patur një faqe interneti kur mund të bësh gjithçka në mediat sociale. Apo ndoshta ju mendoni se një faqe internet profesionale është shumë e shtrenjtë për ju.

Gabim!

Ndoshta ju jeni në brezin që nuk u rrit me kompjuter, nuk përdorni kompjuter, kështu që mendoni se klientët tuaj nuk i përdorin kompjuterat. Por edhe nëse jeni një biznes i themeluar që ka mbështetur fjalën e gojës apo pozicionin në rrugë, ka disa arsye pse biznesi juaj ka nevojë për një faqe interneti profesionale.

Këtu janë 9 arsye bindëse përse biznesi juaj kërkon një faqe web profesionale


1. Biznesi juaj do fitojë besueshmëri


Gjithnjë e më shumë njerëz po kërkojnë në internet për gjërat që dëshirojnë, për zgjidhjen e problemeve të tyre, për të krahasuar çmimet, ose për të marrë disa informacione për një dyqan, restorant apo biznes përpara se të blejnë prej tyre. Nëse nuk keni një faqe webi, klientët potencialë do të shkojnë tek konkurrentët tuaj të cilët bëjnë marketing në internet dhe kanë një prezencë online, veçanërisht nëse ju jeni një biznes i ri dhe jo në një rrugë kryesore.

Duke pasur një faqe web, jo vetëm që do të ofroni informacionin që klientët kërkojnë, por do t'ju japë besueshmëri biznesit tuaj. Me planifikim të kujdesshëm, të dizajnuar në mënyrë të përgjegjshme dhe me nevojat e klientëve tuaj, faqja juaj do të ofrojë një imazh profesional dhe t'u japë klientëve potencialë një përvojë të mrekullueshme kur ata vizitojnë, qoftë në kompjuterin e tyre, tabletin e tyre ose telefonin celular. Gradualisht, duke punuar me SEO faqja juaj do të dalë lart në kërkime dhe bashkë me të edhe biznesi juaj në shitje.


2. Në planin afatgjatë kurseni para


Si një pronar biznesi, ndoshta po mendoni se nuk mund të përballoni një faqe webi profesionale. Megjithëse kostoja e ndërtimit të një faqe webi ndryshon në varësi të nevojave tuaja, sapo të fillojë dhe të funksionojë, një website profesional është me vlerë investimi fillestar, veçanërisht nëse është ndërtuar në mënyrë profesionale dhe në platforma të cilat të lejojnë dhe të ndryshoni rregullisht përmbajtjen tuaj, duke ju kursyer para në përditësime.

Krahasuar me koston e mjeteve tradicionale të reklamimit, siç janë reklamat e gazetave, reklamat në radio, reklamat në televizion dhe materialet promovuese fletëpalosje etj. kur e konsideroni tregun potencial që mund të arrini me një faqe webi, është një mënyrë shumë efektive për të promovuar biznesin tuaj afatgjatë.

Pra, faqja e webit është një investim që bëhet vetëm një herë dhe e ekspozon biznesin tuaj vazhdimisht, pavarësisht vendndodhjes së biznesit tuaj. Ruajtja e parave është padyshim një arsye e madhe pse biznesi juaj ka nevojë për një faqe interneti profesionale, por kadhe arsye të tjera.


3. Informoni klientët


Në formën e tij më të thjeshë, mendojeni një faqe interneti si një broshurë online ose katalog që mund të përditësohet në çdo kohë. Është shumë më e lehtë dhe më e shpejtë për të përditësuar informacionin në lidhje me produktet dhe shërbimet tuaja në faqen tuaj se sa në një broshurë të printuar ose katalog.

Një faqe webi është një mënyrë efektive për prezantimin e klientëve tuaj në shërbime të reja, duke i lënë ata të dinë për produkte të reja, duke njoftuar eventet e ardhshme dhe promovime të veçanta. Ju gjithashtu mund të ofroni vlera të shtuar duke postuar këshilla, burime dhe informacione të tjera nëpërmjet një blogu në faqen tuaj. Ndryshe nga reklamat e shtypura, artikujt e gazetave dhe fletushkat, të cilat shpejt bëhen të vjetëruara, faqja juaj e webit ofron informacion dhe lajme aktuale. Dhe nëse zbuloni një gabim pasi të keni publikuar një faqe ose postim, e rregulloni vetëm me një klikim.

Një faqe interneti mund të jetë shumë më tepër sesa thjesht një broshurë ose katalog në internet. Tani ne kemi videot, webinarët, librat elektronikë dhe mediat e tjera në internet për të prezantuar aftësitë, ekspertizën dhe produktet tona, mund të bëhen blerje apo rezervime online, apo sisteme që menaxhojnë mardhëniet me klientët. Apo integrimi i mediave sociale që ju mundëson të ndani informacionin në faqes tuaj nëpër kanale të shumta të tjera dhe anasjelltas.


4. Një website është gjithmonë i aksesueshëm


Ndryshe nga vendndodhja fizike e biznesit, i cili është hapur vetëm disa orë në ditë, një faqe webi qendron e hapur 24 orë në ditë, 365 ditë në vit. Ju mund të ofroni klientëve të rregullt dhe atyre potencial lehtësinë e shqyrtimit të produkteve dhe shërbimeve tuaja kur dyqani, biznesi apo zyra juaj është e mbyllur.

Jo vetëm që, me kaq shumë funksione interaktive dhe shtesa në dispozicion, vizitorët në faqen tuaj mund t'ju kontaktojnë, të rezervojnë takim me ju, apo dhe të blejnë drejtpërdrejt nëpërmjet webit.

Me njerëzit që kanë gjimonë e më pak kohë, kjo është një pikë e madhe e shitjes kur bën një vendim blerjeje.


5. Me një website synoni një audiencë më të gjerë


Faqet e internetit janë të arritshme nga kudo në botë me kusht që të ketë një lidhje interneti. Meqë gjithnjë e më shumë njerëz kanë qasje në internet, madje edhe në vende të largëta, mund të targetosh audiencë shumë më të gjerë nëse biznesi yt ka një faqe interneti.

Nëse ju ofroni produkte ose shërbime, ose ju jeni biznesi ose konsumatori, faqja juaj e internetit ju ofron një vend alternativ për të shitur. Si një shitës me pakicë, një faqe interneti eCommerce është një vend i mirë për të shitur produktet tuaja në një treg më të gjerë. Mendoni për të gjithë njerëzit që nuk mund të merrni në dyqan tuaj tulla dhe llaç që ju mund të shesin prodhimet tuaja.

Edhe bizneset e bazuara në shërbime mund të ofrojnë shërbimet e tyre në nivel global përmes një faqe interneti. Tani që kemi kaq shumë mënyra të vpërshtatshme për të komunikuar me njerëzit, ne mund të bëjmë biznes me këdo, kudo, çdo kohë. Një faqe interneti e bën shumë më të lehtë për të tërhequr klientët nga një treg më të gjerë.


6. Ti ofron një vitrinë për të shfaqur punën tënde


Pa marrë parasysh se çfarë lloj biznesi ju jeni , një faqe interneti është një vend i mrekullueshëm për të shfaqur punën tuaj ose për të demonstruar aftësitë tuaja. Duke përfshirë një portofol, galeri të imazhit ose video, si dhe dëshmi për punën tuaj, ju mund të tregoni se çfarë e bën kompaninë tuaj ose ju unikë.

Para disa viteve, nuk kishte Pinterest ose Instagram. Tani, disa vite më vonë, shumë njerëz përdorin këto kanale të medias sociale për të shfaqur punën e tyre. Por është audienca juaj e synuar në Pinterest ose Instagram?

Në Pinterest, Instagram, Facebook dhe kanalet e tjera të mediave sociale, cilësia e fotove ose grafikut tuaj është e dëmtuar dhe madhësia mund të zvogëlohet ndjeshëm. Jo vetëm se, por Facebook dhe kanalet e tjera të mediave sociale kontrollojnë se si njerëzit ndërveprojnë me ta.

Nëse keni një faqe interneti, portofoli juaj mund të shihet nga gjithkush kudo dhe ju jeni në kontroll të asaj që njerëzit shohin, cilësinë dhe madhësinë e fotove tuaja dhe se si njerëzit ndërveprojnë me këto foto.

Jo vetëm kaq, por a e dini, në shumicën e rasteve, sapo të vendosni punën tuaj në këto kanale të medias sociale, ju nuk keni të drejta për ato fotot dhe ato mund të shiten për t'u përdorur në ato reklama të sponsorizuara që ju shihni gjatë gjithë afatit tuaj?

7. Kurseni kohë


Kemi prekur këtë pikë në numrin 2. Koha është para, kështu që ata shpesh janë të lidhur së bashku. Koha e ruajtjes është një tjetër arsye e madhe pse biznesi juaj ka nevojë për një faqe interneti profesionale.

Koha është një mall i rëndësishëm në botën tonë gjithnjë në rritje edhe në qoftë se ju nuk bashkangjitni një vlerë monetare për të. Shumica e njerëzve këto ditë nuk kanë kohë të mjaftueshme për kohë të lirë, kënaqësi, familje ose aktivitete të shëndetshme. Duke pasur një faqe të dizajnuar në mënyrë profesionale ju kursen kohë si në afat të shkurtër dhe afatgjatë.

Duke ju ofruar informacione klientëve tuaj në internet, ju mund të ruani një sasi të madhe kohe të vlefshme që ju do të shpenzoni për komunikim me klientet tuaj.

Duke folur me klientët në telefon, në mesazhe ose në email, ballë për ballë në takime, ngjarje të rrjetëzimit ose shfaqje tregtare, të gjitha kërkojnë kohë. Krijimi i fletushkave, broshurave dhe materialeve të tjera promovuese kërkon kohë për të planifikuar, hulumtuar, komunikuar me projektuesin tuaj e kështu me radhë. Jo për të përmendur kohën e nevojshme për shpërndarjen e materialit tuaj të marketingut.

Me një faqe webi, mund të kurseni kohë duke siguruar informacion në lidhje me produktet dhe shërbimet tuaja në formate të ndryshme në internet - grafikë, video, ebooks, ose si tekst në faqen e duhur - nuk kërkohet shpërndarja. Sapo faqja juaj e internetit të jetë e hapur, ajo është në dispozicion për klientët tuaj për një kohë të pacaktuar, duke ju kursyer kohë që të komunikoni të njëjtin mesazh pa pushim tek njerëz të ndryshëm.


8. Përmirësoni shërbimin e klientit


Një faqe interneti është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ofruar shërbime me vlerë të shtuar klientëve dhe klientëve tuaj dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i mbajtur ata të vijnë tek tuaj kur kanë nevojë për produktet ose shërbimet tuaja.

Pa marrë parasysh se çfarë produkte shisni, ju mund të shpërndani këshilla për klientët tuaj se si të përdorni ose të kujdeseni për produktet që keni blerë prej jush. Nëse jane veshje, mund të jepni këshilla se si të veshin rrobat e tyre. Nëse shisni pije, si çaj ose kafe, mund të jepni keshilla per Kohen me te pershtatshme .

Nëse ju ofroni një shërbim, të tilla si kontabiliteti, ju mund t'i ofroni klientëve tuaj këshilla të vlefshme për t'i ndihmuar ata të jenë sa më të rregullt dhe të azhornuar me sistemin viskal. Ose nëse jeni në sigurime, ju mund të jepni këshilla se si të zgjidhni politikën e duhur të sigurimit për nevojat e tyre ose të familjes së tyre.

Duke përfshirë një faqe Blog ose një seksion burimesh, mund të shtoni rregullisht artikuj ose të ngarkoni buletinin për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të klientëve tuaj, që ju mund t'i mbani më mirë të informuar dhe të përditësuar.


9. Është prona juaj dhe e kontrolloni ju


Edhe nëse keni një prani të madhe të medias sociale, një arsye tjetër, dhe ndoshta arsyeja më e rëndësishme pse biznesi juaj ka nevojë për një faqe webi profesionale, pasi kështu kompletoni prezencën tuaj online.

Ka shumë mënyra të lira ose me kosto të ulët për të fituar një prani në internet ose për të kërkuar hapësirën tuaj në internet, por në shumicën e rasteve nuk zotëroni shtëpinë, zyrën ose dyqanin tuaj në internet dhe, edhe më keq, keni pak ose aspak kontroll mbi të gjitha që gjendet në hapësirën tënde në internet. Ndërkohë një faqe webi profesionale ua mundëson të gjitha këto.

Mediat sociale janë një mënyrë e shkëlqyer për të sjellë trafikun në faqen tuaj dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndarë përmbajtjet nga faqja juaj e internetit. Sidoqoftë, duke u mbështetur vetëm në mediat sociale për të tërhequr klientë apo klientë, jo vetëm që i parandalon disa perspektiva të bëjnë biznes me ju, por nuk i zotëroni gjërat tuaja dhe nuk mund të kontrolloni se çfarë ndodh me të. Materialet që keni ngarkuar në kanalin tuaj të preferuar të mediave sociale mund të zhduken në çdo moment pa paralajmërim paraprak kur ata tërheqin prizën për çfarëdo arsye dhe mund ta humbisni përgjithmonë.

Faqja web është pronë e juaja, ndërtojeni atë profesionalisht.


Nëse këto arsye ju bindën dhe mendoni se ju duhet një faqe web, na kontakto tani duke na telefonuar, nëpërmjet messengerit të faqes sonë në fb, chatit të integruar në faqen tonë ose na vizito në zyrat tona.

*Hashtag Solutions është kompania më e specializuar në fushën e marketingut digjital dhe ka zgjidhjet më të mira për bizneset me çmimet më konkuruese në treg.